BEZMAKSAS PIEGĀDE VISIEM PASŪTĪJUMIEM. PASŪTĪT TAGAD!

Valūta :

Korķa aizbāžņi

Ja ietaupāt uz lētāka vīna pudeles korķa, jūs galu galā maksājat citādā veidā: caur garšu un, visbeidzot, caur vīna vērtību. Neslēpsim to; plastmasa vienkārši nav pietiekama. Dabīgā korķa korķis vīna pudelei ir pavisam cits stāsts: hermētisks, drošs un saglabā pilnu garšu.


preload spinner

preload spinner
{{text.SALE}}
{{product.SalePercentage}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Jums, iespējams, ir daži jautājumi, tāpēc mēs esam sagatavojuši dažas atbildes!

KURU KORKU IZVĒLĒTIES VĪNIEM?

Jums ir daudz izvēles iespēju:


  • SELO1 un SELO2 ir vienkāršākie un lētākie korķi. Tie satur standarta TCA līmeni, tāpēc tie ir ideāli vīniem, kuriem nav nepieciešama ilga nobriešana. Ideāli, ja vēlaties ietaupīt naudu, bet joprojām izvēlaties labas kvalitātes korķi savam vīna pudelēm.

  • UNIQ2, UNIQ3, UNIQ4 un UNIQ5 ir nedaudz dārgāki korķi, kas izgatavoti no smalkiem korķa graudiem. Tie nodrošina labāku pudeļu noslēgšanu un tiem ir mazāks TCA saturs. Tie ir paredzēti visiem vīna veidiem.

  • UNIQ4+ un UNIQ5+ ir augstākās klases iespējas. Tiem ir praktiski nulle TCA (mazāk par 0,5 ng/L), kas neietekmē vīna garšu vai aromātu. Ideāli visiem vīna veidiem, īpaši tiem, kuriem ir vislielākās prasības.

KURŠ KORKS IR LABĀKS SPĒRĒJOŠIEM VĪNIEM?

Ja meklējat korķi dzirkstošajam vīnam, ņemiet vērā šos modeļus:


  • EXPO1 un EXPO2 ir vienkāršākie un lētākie korķi dzirkstošajiem vīniem, ar standarta TCA līmeni. To vienmērīgā struktūra padara tos par labu izvēli vīniem, kuru uzglabāšana nav nepieciešama ilgi.

  • VEGA1, VEGA2, VEGA3 un VEGA4 ir nedaudz dārgāki, bet piedāvā labāku kvalitāti un zemu TCA saturu. Tie ir izgatavoti no mikrogranulām, kas ir ļoti smalkas korķa daļiņas. Šī struktūra ļauj korķim labāk noslēgt pudeli, kas ir būtiski dzirkstošajiem vīniem, kuriem jāiztur augstāks spiediens pudelē.

KO NOZĪMĒ TCA AKRONĪMS UN KĀPĒC TAS IR SVARĪGS VĪNA KORKIEM?

TCA (trikloranizols) ir ķīmiska viela, kas dažreiz var izraisīt vieglu „korkveida” garšu vīnā. Bet neuztraucieties, pat ja tas notiek, vīns joprojām ir drošs dzert. TCA ietekmē tikai aromātu, ne jūsu veselību.


Jo zemāks ir TCA, jo mazāk iespēju vīnam būs iegūt „korkveida” garšu. Tāpēc, ja šis aspekts jums ir īpaši svarīgs, izvēlieties korķus ar zemu vai gandrīz nulles TCA saturu.


Visi mūsu korķi tiek pakļauti stingriem TCA testiem.

VAI DABISKIE VĪNA KORKI IR LABĀKI PAR PLASTIKAS KORKIEM?

Absolūti jā! Dabiskais korķis ir daudz priekšrocību, kas pārspēj plastiku:


  1. Korķis ļauj vīnam elpot – neliela gaisa daudzuma iekļūšana pudelē palīdz vīnam nogatavoties. Garša attīstās pareizi un kļūst dziļāka. Plastmasas korķi pilnībā bloķē gaisu, „aizslēdzot” oksidācijas procesu, kas novērš vīna garšas attīstību.

  2. Dabiskais korķis ir elastīgāks – tas labāk pielāgojas pudeles kaklam. Tas nodrošina ciešāku aizsardzību un novērš noplūdes. Plastmasa laika gaitā var zaudēt savu ciešo piegulšanu.

  3. Korķis ir ekoloģiskāks nekā plastika – tas nāk no atjaunojamiem resursiem, ir bioloģiski noārdāms un pārstrādājams. Plastmasas korķi ir grūtāk pārstrādājami un tiem ir lielāks oglekļa pēdas nospiedums.

VAI DABISKAIS KORKS LABI NOSLĒDZ VĪNA PUDESI?

Jā, tā elastība ļauj tam ideāli pielipt pudeles kaklam. Tas nodrošina ciešu aizsardzību un aizsargā vīnu no liekā gaisa. Tas novērš oksidāciju, kas varētu sabojāt vīna garšu un aromātu. Runājot par noplūdes novēršanu un kvalitātes saglabāšanu, korķis ir viens no labākajiem pieejamajiem risinājumiem!

KĀ MUMS JĀGLABĀ VĪNA PUDESI AR DABISKO KORKU?

Vislabāk tās glabāt horizontāli. Tas saglabā korķi mitru, novēršot tā izžūšanu un saraušanos. Ja korķis izžūst, tas var zaudēt savu piegulšanu, ļaujot vīnam oksidēties un zaudēt savu garšu.


Ir arī svarīgi atcerēties, ka vīnam vajadzētu tikt glabātam vēsā, tumšā vietā ar nemainīgu temperatūru – ideāli no 10 līdz 15 °C. Mitrumam jābūt ap 70%, kas palīdz arī saglabāt korķi labā stāvoklī.


Dabiskajiem vīna korķiem ir vairākas galvenās priekšrocības.


  1. Tie perfekti noslēdz pudeli, vienlaikus ļaujot tai "elpot" nedaudz. Tas ir būtiski vīna nogatavināšanai un tā garšas attīstībai.

  2. Dabiskais korķis ir elastīgs, tāpēc tas perfekti pielīp pie pudeles kakla. Tas nodrošina ciešu aizsardzību un novērš noplūdes. Tādējādi jūs varat izbaudīt pilnu garšu bez bažām par nepatīkamiem pārsteigumiem.

Attiecībā uz cenu, dabiskais korķis var būt nedaudz dārgāks nekā sintētiskās alternatīvas. Tomēr augsta kvalitāte to attaisno: dabiskais korķis ir izturīgs, videi draudzīgs un ļauj vīnam labāk nobriest, tā rezultātā iegūstot bagātāku garšu. Jūs varat būt pārliecināti, ka vīns pareizi attīstīsies pudelē gadiem ilgi. Sintētiskie korķi pilnībā bloķē piekļuvi gaisam, tāpēc vīns nevar pareizi nobriest.


Un kas attiecas uz vidi? Neuztraucieties! Dabiskā korķa vākšana nekaitē kokiem. Patiesībā korķu ozoli tiek rūpīgi kopti, un to miza tiek regulāri vākta. Tas var pagarināt viņu mūžu līdz 200 gadiem!


Interesanti, ka viena dabiskā vīna korķa oglekļa pēdas nospiedums ir aptuveni -276 g CO2. Tas nozīmē, ka korķis absorbē vairāk oglekļa dioksīda nekā tas izdala ražošanas procesā!

DROŠUS MAKSĀJUMUS
BEZMAKSAS PIEGĀDE
VISAUGSTĀKĀ KVALITĀTE
APMIERINĀTĪBAS GARANTIJA